Log inUsernamePassword
Log me on automatically each visit    
Register
Register
Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
SMS Forum Index » Installation Support

Post new topic   Reply to topic
How to start SMS after clean/new install
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MikeE
Junior Member


Joined: 30 Nov 2016
Posts: 6
Location: Ohio

PostPosted: Wed Nov 30, 2016 10:32 pm    Post subject: How to start SMS after clean/new install Reply with quote

Just downloaded and installed (complete) v2.09 Native. After completing install, rebooted server and came up to slackware login. Accepted root and password but can't figure out how to start SMS. Found nothing in docs... Help!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1738
Location: Greece

PostPosted: Thu Dec 01, 2016 8:00 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

well SMS is already started, access it from another machine on the network and point your browser at http://[IP of SMS] and you will see the server is up and running.
If you are on windows you can also point to http://sms/

To configure follow the wiki
sms.it-ccs.com/wiki/

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MikeE
Junior Member


Joined: 30 Nov 2016
Posts: 6
Location: Ohio

PostPosted: Thu Dec 01, 2016 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

Couldn't access that address.. either by html or ping so did another complete re-install. Still can access Slackware with "root" "password" which dumps into the standard linux prompt for root. Haven't tried to manually configure the startup but will either just configure this as my other Slackware server or just install the latest Slackware release.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1738
Location: Greece

PostPosted: Fri Dec 02, 2016 5:02 am    Post subject: Reply with quote

Did you get an IP what's the output of

"ifconfig -a"

Also if know you way with slackware it's the same thing but with servers pre-install and pre-configured.



gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MikeE
Junior Member


Joined: 30 Nov 2016
Posts: 6
Location: Ohio

PostPosted: Sat Dec 03, 2016 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

ifconfig shows the correct address and netmask and some traffic. ps-ax shows ftp, http, samba and other daemons running. iptables shows all "accept" along with fail2ban. This server originally had Slack 13.2 with no issues.

Seem to remember a few years ago tried an earlier version of sms that showed the sms splash screen on the terminal after bootup. I'm presuming that has changed.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
MikeE
Junior Member


Joined: 30 Nov 2016
Posts: 6
Location: Ohio

PostPosted: Sun Dec 04, 2016 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

Forgot to add, can ping out but not in, either by name or IP address.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1738
Location: Greece

PostPosted: Sun Dec 04, 2016 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

Try to stop fail2ban with
smsconfig fail2ban stop

Did you check if IP is duplicate with other machine on your network?
By default there isn't a firewall...
Was this a clean install or did you install it over slackware 13.2?

Bootsplash was removed while a few versions earlier, but that was on LiveCD.

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MikeE
Junior Member


Joined: 30 Nov 2016
Posts: 6
Location: Ohio

PostPosted: Sun Dec 04, 2016 11:05 pm    Post subject: Reply with quote

Removed Fail2ban, mysql, hylafax, cups (and a few others). Changed to a PCI NIC (from on-board) but no real change except: noticed outbound pings had terrible times, sometimes as high as 7000ms (may have been that bad originally) and had 1 inbound ping (out of 100+) that actually replied. Manually set drivers (thinking perhaps the autodetect picked a bad one, but no change. Have only been pinging by IP address.. no host names.
Original setup was server -> switch -> local PC and router/server. Changed to null cable directly to pc with no change.
Was a clean install, partitioned and formatted drive. IP address was set (no DHCP) to .150, .152 and .160 (non-occupied addresses). Machine is a Compaq Proliant with 1GB of RAM.
This is the first time I've ever seen Slackware fail to run and have been using Slack for over 7 years. Somewhat convinced it has something to do with routing but tables look right. Getting to fell dumber by the minute.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
MikeE
Junior Member


Joined: 30 Nov 2016
Posts: 6
Location: Ohio

PostPosted: Mon Dec 05, 2016 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Update: Decided Linux had to be OK so changed machines.. worked 1st time out. Will investigate BIOS (etc) and let you know the issue for future reference. Tnx for your assistance.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1738
Location: Greece

PostPosted: Mon Dec 05, 2016 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

I'm glad it worked, and I 'll wait for your results..

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SMS Forum Index » Installation Support All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum

SMS - Superb! Mini Server Project © 2016
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional