Log inUsernamePassword
Log me on automatically each visit    
Register
Register
Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
SMS Forum Index » SMS User Support

Post new topic   Reply to topic
Caching Server / Porn Filter Goto page 1, 2, 3, 4  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message
JULinux
Member


Joined: 30 Sep 2010
Posts: 30
Location: Pomeroy WA United States

PostPosted: Thu Sep 30, 2010 6:12 am    Post subject: Caching Server / Porn Filter Reply with quote

Ok I've used SMS before but here were my problems in the past.

1. After I got it sat up as a Caching server threw the GUI and started the Caching server I had to start it each time the computer rebooted.
2. I never could get it to use all of the swap and RAM for the caching server.

Here is what I want to do.

I have a computer with a LAN port in the back and a PCI card with 4 LAN / WAN ports. I want to set up a caching server that has one WAN and 3 or 4 LAN ports in the back that also blocks porn or keywords I pick. I also have a problem with piracy here (people downloading illegal torrents). Here is what I want to do if I can. I want to only put the restrictions for browsing and torrents on all the computers but one. I use my computer to seed torrents of JULinux8 and upload stuff. I want to use the word torrent as one of the words the porn filter looks for.

So if you have any idea how to do all of this please respond.

If you want to call me toll free from your Land Line and walk me threw it then please use this link: http://www.mindblowingidea.com/ContactUs.html

Thanks.

P.S. this is for a Christian youth center / the place where JULinux is made / a computer business.

We have a 7 Megabit internet connection down and 800 Kilobits up.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Thu Sep 30, 2010 8:15 am    Post subject: Reply with quote

To start squid or dansguardian at boot use the startup scripts provided
/etc/rc.d/rc.squid
/etc/rc.d/rc.dansguardian
just make the executable with "chmod +x /etc/rc.d/rc.squid" and add in /etc/rc.d/rc.local an entry like
Code:
if [ -x /etc/rc.d/rc.squid ]; then
    /etc/rc.d/rc.squid start
fi


To alter memory usage of squid server you can use webmin configuration for squid proxy server under memory usage sub menu, or you can add in your squid.conf e.g. "cache_mem 2 GB"

You can use http://[yourhost]/efg to create a firewall rule for your wan port, and also you can use dansguardian for blacklisting sites or phrases e.t.c.

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JULinux
Member


Joined: 30 Sep 2010
Posts: 30
Location: Pomeroy WA United States

PostPosted: Thu Sep 30, 2010 8:49 pm    Post subject: Thanks now just for one more question. Reply with quote

As far as using the whole machine as a router so LAN and Online gaming still works how do I do that?

I don't want to use this as a proxy server because then I'd have to configure the proxy on every computer that I hook up to it. Instead I want it to act as a gateway / router so that all traffic has to run threw it and has to be filtered and cached.

Anything special I need to do?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Thu Sep 30, 2010 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

Just use efg or webmin Linux Firewall to create your firewall, and use port redirection setup on squid.
You can do all of those through webmin.
So you will still have squid and dansguardian capabilities on your server/router.

Some examples
http://wiki.squid-cache.org/ConfigExamples/Intercept/IptablesPolicyRoute
http://www.ubuntugeek.com/how-to-setup-transparent-squid-proxy-server-in-ubuntu.html

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JULinux
Member


Joined: 30 Sep 2010
Posts: 30
Location: Pomeroy WA United States

PostPosted: Fri Oct 01, 2010 1:56 am    Post subject: Install Troubles Reply with quote

I'm having trouble just getting it installed. It won't recognize my Byte Runner Technologies Model PCI-400H so I'm trying to use two PCI Ethernet cards that are both Linksys. I don't know if it will recognize them both. I'm not sure how to set them up during install for one to be connected to the DSL modem and one to be a gateway. I'm just going to have to hook up a network switch to the gateway instead of using my card.

Is there anyway you could PM me with a phone number I could reach someone at who could help me threw configuring this thing?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Fri Oct 01, 2010 7:08 am    Post subject: Reply with quote

Checking at http://byterunner.com/cgi-bin/cart.cgi I found a few PCI-400H don't know which one is yours, but they all support linux.
Do you have the CD with drivers for you PCI-400H?
Linksys Ethernet cards should work just fine, most likely they will have Realtek 81xx chipset ( you can look the chipset onboard).

When you install SMS then you need to configure the way it will act through firewall configuration, not during install.
During install you just configure basic network function and hostname domain.

Unfortunately I can't give you a phone number, but I'll help you as much as I can remotely.

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Oct 01, 2010 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

Setting up SMS is pretty easy and standard. After installing, just run netconfig-lcd and configure network, domain, and host.

Webmin, has the ability to configure SMS as router.

You can go to howtoforge.org and there are many tutorials on how to setup server as router using webmin.

Also, some great firewall tutorials for easy configuration.

I don't know if you have a limit on hardware, but I used an old 486 computer running http://zeroshell.org router and firewall app. Its really good and easy to configure. I then used SMS for everything else.

You really need to do some reading as expecting someone to remotely configure your system is not realistic. As gerasimos said, he will try and help, as I am sure others here will also.

I have never seen SMS not be recognized by a pc and I've installed it on many PCs. Perhaps you need to burn the cd again. I know no one likes to hear that but sometimes thats just the case.

Post specifics when you run into config issues and we will try to help.

good luck
Back to top
View user's profile Send private message
JULinux
Member


Joined: 30 Sep 2010
Posts: 30
Location: Pomeroy WA United States

PostPosted: Sun Oct 03, 2010 6:37 am    Post subject: Reply with quote

I finally found a second Ethernet card that the green light will light up on when I plug in the LAN to it as a WAN. It dosen't show up in webmin as a connection or as a piece of hardware. It just dosen't see any of my other cards besides the one hooked into my modem.

I finally got my Dansguardian and Squid proxy set up the way I want but they are still proxies that use certain ports and I want to make it so anything routed threw the machine has to pass Dansguardian's approval and go threw the caching server as well. This is getting more frustrating. I don't understand why It can't see my ethernet cards. I have a whole box of them and 5 PCI ports.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Sun Oct 03, 2010 10:51 am    Post subject: Reply with quote

What's the output of "lspci", Do you see them?
What are the chipsets on them?
Some cards need to manually edit /etc/rc.d/rc.modules-2.6.33.5-smp to modprobe them.

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JULinux
Member


Joined: 30 Sep 2010
Posts: 30
Location: Pomeroy WA United States

PostPosted: Sun Oct 10, 2010 1:17 am    Post subject: lspci output Reply with quote

00:09.0
Ethernet Controller: ADMtek MC100 Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 (rev 11)
00.0b.0
Ethernet Controller: Davicom Semiconductor, Inc. 21x4x DEC-Tulip compatible 10/100 Ethernet (rev 31)

Don't know which one is LAN / WAN right now.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Sun Oct 10, 2010 4:19 am    Post subject: Reply with quote

The only ADMtek card supported is USB.

It looks like the Davicom is supported.

As gerasimos said, open up a terminal, nano /etc/rc.d/rc.modules-2.6.33.5-smp . Then scroll down to section marked 'Network Drivers'. Or in nano 'crtl W' type in search word 'ADMtek' and then 'Davicom'. Uncomment the lines underneath the driver name.
After that 'ctrl o' to save 'ctrl x' to exit.

Then modprobe the driver names. 'modprobe pegaus' for instance. I don't know if these are the cards you have. You need to verify the model numbers on cards and see if they are a match. If not, you will have to find another card.

good luck
Back to top
View user's profile Send private message
JULinux
Member


Joined: 30 Sep 2010
Posts: 30
Location: Pomeroy WA United States

PostPosted: Sun Oct 10, 2010 5:58 am    Post subject: Reply with quote

I already ordered two cards verified to work with Linux that are 1 Giggabit.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
JULinux
Member


Joined: 30 Sep 2010
Posts: 30
Location: Pomeroy WA United States

PostPosted: Tue Oct 12, 2010 7:35 pm    Post subject: New Cards Reply with quote

The AMDtek PCI card is the only one that works right now.

The new cards are ENCORE ENLGA-1320 PCI cards listed as
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8169 Gigabit Ethernet (Rev 10)

They are both listed to work with Linux by their manufacturers. How do I use them as another interface? I can't get them to show up in webadmin
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Tue Oct 12, 2010 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

You should see them with "ifconfig -a" and doing an "lsmod |grep r8169" should have the module loaded.
Edit /etc/rc.d/rc.inet1.conf with the appropriate info for your eth1 and eth2 since your ADMTek is eth0 reboot your server and Webmin will see them all.
Webmin sees only active connections.


gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JULinux
Member


Joined: 30 Sep 2010
Posts: 30
Location: Pomeroy WA United States

PostPosted: Wed Oct 13, 2010 4:32 pm    Post subject: Reply with quote

gerasimos_h wrote:
You should see them with "ifconfig -a" and doing an "lsmod |grep r8169" should have the module loaded.
Edit /etc/rc.d/rc.inet1.conf with the appropriate info for your eth1 and eth2 since your ADMTek is eth0 reboot your server and Webmin will see them all.
Webmin sees only active connections.


gerasimos_h


That's cool. Rebooting now. The funny thing is when I did the ifconfig -a it listed eth0 and eth2 but no eth1. I went ahead and edited that text file to make eth1 and eth2 sms-server-lan1 and sms-server-lan2 so that I could identify them. We will see if it works after reboot.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SMS Forum Index » SMS User Support All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum

SMS - Superb! Mini Server Project © 2016
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional