Log inUsernamePassword
Log me on automatically each visit    
Register
Register
Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
SMS Forum Index » SMS User Support

Post new topic   Reply to topic
email issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 5:02 pm    Post subject: email issues Reply with quote

Hi,

As you know I am not an administrator but am trying to learn by using SMS. I had everything working for two days without any errors except the hylafax getty error messages.

Yesterday I logged in and found that I could not login to email or my wife could not log in. I sent an email from yahoo.com and the reply was could not delivered because smtp connection could not be established.

I have looked at all the logs in /var/log and could not find any hints to what is going on.

Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 5:26 pm    Post subject: update Reply with quote

I just checked and I can send mail internally from one user to another but external mail is not coming in.

I've looked at my firewall (not sms) but do not see anything wrong with it.
Back to top
View user's profile Send private message
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 6:42 pm    Post subject: Reply with quote

I need more info to check it.
the domain
mail delivery error report from yahoo.
/var/log/maillog during the reject.
Try telnet your domain on port 25. and do
ehlo domain

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

thanks for the reply. Will try those things. I am going thru configs now and will post results.

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:08 pm    Post subject: Reply with quote

here is telnet ouptut:


Escape character is '^]'.
220 ns1.cliqn.com ESMTP Postfix
ehlo cliqn.com
250-ns1.cliqn.com
250-PIPELINING
250-SIZE 10240000
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH PLAIN LOGIN CRAM-MD5 OTP DIGEST-MD5
250-AUTH=PLAIN LOGIN CRAM-MD5 OTP DIGEST-MD5
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8BITMIME
250 DSN


it appears to be working.
Back to top
View user's profile Send private message
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:10 pm    Post subject: Reply with quote

BTW: I don't expect you to trouble shoot this. I just wanted suggestions of things to try Very Happy

thanks again
Back to top
View user's profile Send private message
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

the only error messages I am getting are in 'syslog'

Mar 20 10:13:58 ns1 inetd[5916]: auth/tcp (2): bind: Address already in use
Mar 20 10:13:58 ns1 inetd[5916]: time/tcp (2): bind: Address already in use
Mar 20 10:23:58 ns1 inetd[5916]: auth/tcp (2): bind: Address already in use
Mar 20 10:23:58 ns1 inetd[5916]: time/tcp (2): bind: Address already in use


this can not be good. Not sure how to trouble shoot that.
Back to top
View user's profile Send private message
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

doing a
'dig cliqn.com mx'
shows that you don't have a valid MX record.
Create one.

Did you change something in BIND lately?

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 7:44 pm    Post subject: Reply with quote

I just tried doing a nslookup and dig and it says server could not be reached.

But named is running. So, I don't get it. I have an MX record. not sure what is happening.
Back to top
View user's profile Send private message
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

Did you installed a hosting app like virtualmin or something?
Have you try restarting bind?

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

restarted bind and here is 'syslog'

Mar 20 11:20:37 ns1 named[7537]: /var/named/cliqn.com.hosts:15: warning: '99.24.165.93': MX is an address
Mar 20 11:20:37 ns1 named[7537]: zone cliqn.com/IN: mail.cliqn.com/MX '99.24.165.93.cliqn.com' has no address records (A or AAAA)


yet I have mx record. will look again to see if misconfigured.

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
baboo
Senior Member


Joined: 04 Sep 2007
Posts: 676

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

I am now getting this message:

Mar 20 11:30:03 ns1 named[7632]: network unreachable resolving 'clock.isc.org/A/IN': 2001:503:ba3e::2:30#53
Mar 20 11:30:03 ns1 named[7632]: network unreachable resolving './NS/IN': 2001:503:ba3e::2:30#53
Mar 20 11:30:04 ns1 named[7632]: network unreachable resolving 'clock.isc.org/A/IN': 2001:500:40::1#53
Mar 20 11:30:04 ns1 named[7632]: network unreachable resolving 'clock.isc.org/A/IN': 2001:500:e::1#53
Mar 20 11:30:04 ns1 named[7632]: network unreachable resolving 'clock.isc.org/A/IN': 2001:500:b::1#53
Mar 20 11:30:04 ns1 named[7632]: network unreachable resolving 'clock.isc.org/A/IN': 2001:500:c::1#53
Back to top
View user's profile Send private message
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1752
Location: Greece

PostPosted: Fri Mar 20, 2009 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

Something is wrong in bind configuration, and since it was working, something must have changed in configuration.
I see an entry of hostmaster.cliqn.com, try to remove it.

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SMS Forum Index » SMS User Support All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum

SMS - Superb! Mini Server Project © 2016
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional