Log inUsernamePassword
Log me on automatically each visit    
Register
Register
Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
SMS Forum Index » SMS User Support

Post new topic   Reply to topic
egroupware + FUDforum: possible?
View previous topic :: View next topic  
Author Message
fueldcruel
Junior Member


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 9:27 am    Post subject: egroupware + FUDforum: possible? Reply with quote

hi gerasimos. Is it possible to load this application on sms? as i cannot find a package of it for slackware... any ideas? thanks a lot

fueldcruel
Back to top
View user's profile Send private message
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1753
Location: Greece

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

I'll check it, although their site (http://fudforum.org/forum/) seems to be down.

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1753
Location: Greece

PostPosted: Fri Apr 09, 2010 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

It seems their site is up again...
Have you look at http://cvs.prohost.org/index.php/EGroupWare ?

I can confirm it's working with ldap authentication it took me 5 minutes max to install.
just do
Code:
cd /var/www/htdocs/egroupware
mkdir fudforum
svn co http://svn.stylite.de/egroupware/trunk/fudforum
chmod -R 777 fudforum
sed -e "s,'1.2'\,'1.3','1.2'\,'1.3'\,'1.6',g" -i fudforum/setup/setup.inc.php
sed -e "s,THEN 1 ELSE 0 END AS reads,THEN 1 ELSE 0 END AS readsx,g" -i fudforum/setup/base/src/forumsel.inc.t

# Go to EGW's setup -> Manage Applications. Note 'FUDforum' in the list. Click the checkbox next to it and 'Save'. You shoud see message FUDforum 2.6.0 equivalent tables installed

# Give admin permission to use fudforum: admin -> User groups -> Edit admins -> Select 'fudforum' and submit.

# Launch fudforum from the top bar by clicking on it's icon (first time will take some time as it will install the forum).

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fueldcruel
Junior Member


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 5:02 am    Post subject: Reply with quote

hi gerasimos thanks for looking into it and detailing the installation and setup. I got it installed and setup by following your guide but when I click the fudforum icon on the top bar, I get "Undefined template: "dmsg_custom_tags" inside "drawpmsg.inc.t". I googled the error but the only solution (http://fudforum.org/forum/index.php?t=msg&goto=17764&#msg_17764) doesn't work, I guess it's because it's a svn... please help... thanks again.

regards,
fueldcruel
Back to top
View user's profile Send private message
fueldcruel
Junior Member


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 5:45 am    Post subject: Reply with quote

hi gerasimos i've managed to apply the solution above to the correct include/ directory and now the error has changed: "No source for admincp.tmpl"... dunno what it means and the file is present... it's in /var/lib/egroupware/default/files/fudforum/3814588639/thm/default/tmpl/admincp.tmpl
and /var/www/htdocs/egroupware/fudforum/setup/base/thm/default/tmpl/admincp.tmpl
I've looked into their forums and there's no answer to this problem. I'm using egroupware 1.6.001 with php 5.2.thanks.

regards
fueldcruel
Back to top
View user's profile Send private message
fueldcruel
Junior Member


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 6:09 am    Post subject: Reply with quote

hi gerasimos, i've looked into the file admincp.tmpl and curtime.tmpl and both are empty tried deleting it too as suggested in their forum but still the error persists...

regards
fueldcruel
Back to top
View user's profile Send private message
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1753
Location: Greece

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 8:34 am    Post subject: Reply with quote

The errors most likely happened because of previous attempts to install fudforum.
Go to EGW's setup -> Manage Applications and remove fudforum.
Delete /var/lib/egroupware/default/files/fudforum & /var/www/htdocs/egroupware/fudforum folders.
and install again fudforum with above commands.
My admincp.tmpl and curtime.tmpl are 0B to me too, but forum is fully working plus admin control panel.

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fueldcruel
Junior Member


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 11:05 am    Post subject: Reply with quote

hi gerasimos, i did a fresh new installation of sms1.4.8 and egroupware1.6.001 with php5.2 and followed the above guide for the fudforum but still the error Undefined template: "dmsg_custom_tags" inside "drawpmsg.inc.t" appeared. So I replaced the file compiler.inc inside include/ as suggested from the fudforum forum and the No source for admincp.tmpl is again there. i was thinking if it had anything to do with my downgraded php version? But then if i install php5.3 back, the error that pops up in felamimail about xml response will be back. i dunno why i'm getting this error I followed every command in the guide and it was a fresh installation. any ideas? thanks for the time.

regards
fueldcruel
Back to top
View user's profile Send private message
fueldcruel
Junior Member


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 11:20 am    Post subject: Reply with quote

ok.. i confirm that's got nothing to do with php... cause i install php5.3 back and the error is still there...
Back to top
View user's profile Send private message
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1753
Location: Greece

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

I double install it on SMS-1.4.8 and SMS.1.5.0 and not had that issue.
Remove fudforum and folders and install package
http://sms.it-ccs.com/isos/SMS.Native.CD/extra/egroupware-fudforum-1.6.003_2-1sms.txz
go once more to egwadmin install fudforum, give permissions to admin group and try it.

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fueldcruel
Junior Member


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 6:10 am    Post subject: Reply with quote

hi gerasimos, Thanks a lot! I got it working now but with egroupware 1.6.003-2 snapshot. I confirm that it won't work with 1.6.001 even with fresh install.

Now, my problem with changing passwords are back. I cannot change passwords even with the admin user. I had no problem with it with 1.6.001. I think it's an LDAP error, "Error: Failed to change password. Please contact your administrator." Also, when creating the admin user from the setup page, it says error in group creation and I can't create an admin user. So what i did was install 1.6.001 and created an admin user then replaced it with 1.6.003 snapshot and restored the header.inc.php from 1.6.001, this way I can use the created admin user from 1.6.001 but creating directly in 1.6.003 yields errors. Can you help me out? thanks a lot for everything!

regards
fueldcruel
Back to top
View user's profile Send private message
gerasimos_h
Site Admin


Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1753
Location: Greece

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 7:31 am    Post subject: Reply with quote

That can't be right, I only test 1.6.001 since 003 ain't working due to, object class violation at group creation, which is a reported bug with open status
http://www.egroupware.org/egroupware/index.php?menuaction=tracker.tracker_ui.edit&tr_id=2461
I 'll check on the schema to bypass that, it isn't an ldap error as it worked with 001, so they change probably the schema or bad syntax or something.

Since you have installed 003 you can try backing up you 003 installation and place 001 manually.
cd /var/www/htdocs/
cp -a egroupware egroupware003
tar xvf eGroupware-1.6.001.tar.bz2


And test if fudforum is working, don't worry about the tables as they are the same.

p.s I suppose you use that package for installation and none else
http://sms.it-ccs.com/isos/SMS-Current/extra/packages/egroupware-1.6.001-noarch-1sms.txz

gerasimos_h

_________________
Superb! Mini Server Project Manager
http://sms.it-ccs.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
fueldcruel
Junior Member


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 18

PostPosted: Thu Apr 15, 2010 6:07 am    Post subject: Reply with quote

Hi gerasimos, Thanks a bunch it's now working as it should. What I did was install 001 and create an admin user then installed 003 then installed fudforum and finally extracted 001.tar.bz. Thanks again for sms and more power!

regards
fueldcruel
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SMS Forum Index » SMS User Support All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum

SMS - Superb! Mini Server Project © 2016
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional